Autos Klimaan

6

gezinnen die een deelwagen gebruiken.

Doe mee aan autodelen

Word je auto weinig gebruikt? Deel je auto met je buren.

Een initiatief van lokaal bestuur Duffel

6 kg

CO₂ uitstoot vermeden

Over deze actie

Auto's veroorzaken een groot deel van de CO₂-uitstoot in Duffel. Bovendien staan vele auto's het overgrote deel van de tijd stil en nemen ze ruimte en parkeerplaats in. Autodelen biedt voordelen op sociaal vlak en op vlak van milieu en economie. Het aantal auto's, files, de CO₂-uitstoot en de parkeerdruk verminderen. Autodelen is bovendien een duurzaam en flexibel alternatief en goed voor je portemonnee. Gebruik je zelf je wagen of tweede wagen maar af en toe? Maak dan gebruik van een deelwagen.

Lokaal bestuur Duffel wil 20 deelauto's op het grondgebied tegen 2030.

#Duffel2030 in actie

Hieronder vind je de actie die het lokaal bestuur, zelf of in samenwerking met andere partners, al heeft ondernomen:

Je ziet in het Duffelse straatbeeld Bea, Gullia en Stan rondrijden. Dat zijn de elektrische deelwagens die inwoners en personeelsleden kunnen gebruiken. Voor het deelwagensysteem werkt ons lokaal bestuur samen met energiecoöperatie Klimaan.

Om de auto's te gebruiken heb je 3 aandelen nodig bij Klimaan (t.w.v. 300 euro) of een andere energiecoöperatie (meer info op www.cedan.be). Deze aandelen gelden ook als waarborg voor het gebruik van de auto.

Aandelen koop je via de website van Klimaan CVSO (coop.klimaan.be/elektrische-deelautos). Het duurt ongeveer een week voor je de auto's effectief kan gebruiken. Op de website van Klimaan CVSO, vind je bovendien informatie en filmpjes met toelichtingen voor het eerste gebruik.

Autos Klimaan

Voeg je deelname aan autodelen toe

Wij gebruiken uw gegevens enkel in het kader van deze actie.